Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2021

Убивство молодої дівчини в м. Мала Виска: обвинувальний акт направлено до суду

        Кіровоградською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно  23-річного чоловіка за фактом умисного убивства  молодої дівчини у Маловисківському районі ( п.10 ч.2 ст115 КК України).

Нагадаємо,  з повідомленням про зникнення доньки  батьки звернулися до органів поліції 1 листопада 2020 року. Того ж дня правоохоронці знайшли тіло дівчини з ознаками насильницької смерті. У результаті  проведених  правоохоронними органами  заходів  вдалося встановити та затримати особу, підозрювану у скоєнні цього тяжкого злочину.  Ним виявився 23-річний  житель сусідньої області, який нещодавно переїхав до м. Мала Виска на проживання. За даними слідства, чоловік наніс дівчині шматком цеглини кілька ударів по голові, а потім задушив та згвалтував.
Наразі обвинуваченому інкримінується скоєння кримінального правопорушення, передбаченого п.10  ч.2 ст. 115 ( умисне убивство) КК України.
На даний час чоловік перебуває під вартою. За скоєне йому загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.
У ході досудового розслідування обвинуваченому проведено низку експертиз серед яких комплексна та стаціонарна, з метою визначення його  осудності. Висновки двох експертиз засвідчили, що особа в момент скоєння злочину була осудною.
Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1301