Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.03.2021

Викрав з банківських карток майже 100 тис грн: за шахрайство судитимуть олександрійця

За процесуального керівництва Олександрійської місцевої прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт відносно мешканця м.Олександрії, за фактом вчинення ним шахрайських дій ( ч.3 ст.190 КК України).

За даними слідства, чоловік, знаходячись за місцем свого проживання, шляхом обману з використанням електронно-обчислювальної техніки, відправляв на випадкові номери оператора мобільного зв’язку SMS-повідомлення та блокував платіжної картки потерпілих.   
Обвинувачений представлявся співробітником служби безпеки банку та під приводом необхідності блокування помилково здійснених транзакцій по рахунку потерпілих дізнавався реквізити платіжних карток, а також паролі та  коди. У подальшому від імені потерпілих переказував гроші на сторонні банківські рахунки. У результаті протиправних дій  чоловік заволодів коштами громадян  на суму  майже 100 тисяч гривень.
Санкцією статті за цей вид злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.
Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 977