Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2021

Прокуратура стурбована станом справ із захисту та збереження культурної спадщини регіону

          В обласній прокуратурі  відбулась зустріч заступника керівника Кіровоградської обласної прокуратури Олени Нестерової з представниками Департаменту культури та туризму Кіровоградської обласної державної адміністрації та Управління містобудування та архітектури Кропивницької міської ради.

Метою зустрічі було обговорення основних проблемних питань, які виникають під час здійснення охорони об’єктів культурної спадщини, що розташовані на території Кіровоградської області. Той стан справ, із захисту та збереження культурної спадщини  регіону, який є на сьогодні, викликає занепокоєння та  вимагає вжиття рішучих заходів.
За результатами проведеного діалогу учасниками зустрічі узгоджено низку спільних заходів, передбачених діючим законодавством  щодо удосконалення роботи  із захисту порушених інтересів держави по збереженню пам’яток культури  Кіровоградщини,  як для нинішнього, так і прийдешнього поколінь.
 
        Довідково:
        На території Кіровоградщини налічується 857 об’єктів нерухомих пам’яток містобудування та архітектури місцевого значення, з яких 399 не взято на державний облік, облікову документацію на них не виготовлено, внаслідок чого режим їх використання не встановлено.

кількість переглядів: 1213