Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2021

Працівницю слідчого ізолятора, яка порушила обмеження щодо сумісництва притягнуто до адмінвідповідальності

         Інспекторку державної установи «Кропивницький слідчий ізолятор», яка порушила обмеження щодо сумісництва, визначені Законом України «Про запобігання корупції» та виконувала оплачувану діяльність як член виборчої комісії, суд визнав винною у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією. (ч.1ст.172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Працівниця слідчого ізолятору, будучи особою рядового і начальницького складу державної кримінально-виконавчої служби, на яку поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», здійснювала оплачувану діяльність як член виборчої комісії з позачергових виборів народних депутатів України одного з територіальних виборчих округів дільничної виборчої комісії.
Своїми діями інспекторка порушила вимоги статті 25 Закону України «Про запобігання корупції» щодо заборони займатися іншою оплачуваною (крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту) або підприємницькою діяльністю.
Прокурором у суді надано беззаперечні докази сумісництва працівниці державної кримінально-виконавчої служби, які підтверджують її вину у вчиненні пов’язаного з корупцією адміністративного правопорушення.
 Рішення суду набрало законної сили.

кількість переглядів: 1171