Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.02.2021

Перед судом постануть викрадачі кропивницького бізнесмена за обвинуваченням у бандитизмі

         За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури  скеровано до суду обвинувальний акт стосовно  членів організованої злочинної групи, за фактами вчинення ними бандитизму, викрадення людини та розбою (ст. 257, ч.3 ст. 146, ч.4 ст. 187 КК України).

 

За даними слідства,  подія мала місце у лютому минулого року у м. Кропивницький. Члени злочинної групи з метою заволодіння майном одного з підприємців міста, здійснили напад, поєднаний з насильством до потерпілого, обмежили його волю  та заволоділи грошовими коштами у сумі близько  22 мільйонів гривень, зникнувши з місця злочину.
В результаті скоординованих заходів правоохоронці встановили осіб причетних до скоєння цього злочину та у  м. Одеса затримали членів організованої злочинної групи. Організував групу  51- річний житель м. Одеси, до складу якої входило троє членів, уродженців м. Донецьк. Діяльність групи базувалась на  вчиненні корисливих злочинів, спрямованих на заволодіння чужим майном  із застосуванням насильства, погрозами та застосуванням зброї.
В рамках кримінального провадження правоохоронними органами проведено 22 обшуки у Кіровоградській, Одеській, Дніпропетровській та Запорізькій областях. Під час обшуків за місцем проживання членів групи  виявлено та вилучено: боєприпаси, зброю, набої, транспортні засоби, а також інші речі, які мають відношення до вчинення кримінального правопорушення.
Наразі фігурантам справи  інкримінується вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 257 (бандитизм), ч. 4 ст. 187 (розбій вчинений в особливо великих розмірах організованою групою) та ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини)  КК України.
Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП в  Кіровоградській області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань  в Кіровоградській області Департаменту  стратегічних розслідувань Нацполіції України.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1168