Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2021

У Кіровоградській обласній прокуратурі підбили підсумки роботи за 2020 рік (ФОТО)

         11 лютого 2021 року керівник обласної прокуратури Володимир Твердохліб провів оперативну нараду, присвячену підсумкам роботи органів прокуратури за 2020 рік на основних напрямах діяльності та визначенню першочергових завдань на наступний період.

У заході взяли участь співробітники апарату обласної прокуратури, керівники місцевих прокуратур, їх перші заступники та заступники.
         
Підводячи підсумки роботи за 2020 рік, Володимир Твердохліб відзначив: «Позаду залишився процес реформування обласної прокуратури, попереду запуск  роботи окружних прокуратур, тому сьогодні підводимо підсумки нашої спільної роботи і окреслюємо пріоритети на майбутнє». 
Володимир Твердохліб підкреслив, що спільними зусиллями всього колективу органів обласної прокуратури вдалося досягти значних результатів в роботі, що сприяло загальному покращанню стану справ майже на всіх напрямах. Знижено рівень злочинності серед неповнолітніх на 20,5%. Знешкоджено 15 організованих угруповань, проти 9 у 2019 році. За належного процесуального керівництва органами ДБР завершено розслідування у кожному другому кримінальному провадженні, що є на 52,5 % більше у порівнянні з минулорічними даними. До суду скеровано 25 обвинувальних актів. У 10 разів більше направлено до суду обвинувальних актів у лісовій сфері.
У році, що минув значно активізована представницька діяльність прокуратури. Судами, за позовами прокурорів, відкрито провадження на понад 1469 млрд. грн. За майновими вимогами прокурорів в інтересах держави судами задоволено позовів на загальну суму 767 млн. грн. Відповідачами добровільно відшкодовано 543 млн. грн. Загалом за вжитими прокурорами цивільно-правовими заходами на користь держави присуджено 776 млн грн. Реально виконано судових рішень за позовами прокурорів на суму  215,7 млн. грн. При цьому вжитими органами прокуратури заходами на виконання судових рішень у 2020 році державі повернуто 998 га земельних ділянок вартістю понад 140 млн. грн.
Разом з позитивними показниками роботи керівник обласної прокуратури окреслив й проблемні питання, які потребують невідкладного вирішення. Володимир Твердохліб наголосив на важливості ефективної роботи на ключових напрямках, визначених Генеральним прокурором. Зокрема, це протидія злочинам - у сферах військово-промислового комплексу та проти основ національної безпеки; - у бюджетній сфері; - у сфері адміністрування податків та пов’язаних із відмиванням майна, одержаного злочинним шляхом; - у сфері паливно-енергетичного комплексу;  злочинам відносно суб’єктів інвестиційної діяльності та щодо типравного втручання у їх діяльність; у сферах земельних правовідносин, екології та незаконного використання природних ресурсів; кримінальним правопорушенням, пов’язаним із домашнім насильством та протидія оргзлочинності.
На нараді виступили перший заступник керівника обласної прокуратури Юрій Ковальов, заступники Олександр Маленко та Олена Нестерова, які, проаналізувавши роботу апарату та місцевих прокуратур, акцентували увагу на необхідності активізації діяльності на  пріоритетних для області напрямках.
 
Підбиваючи підсумки Володимир Твердохліб звернувся до учасників наради: «Усі озвучені проблемні  питання є актуальними для регіону, -  "Прошу прокурорів відомства, у межах повноважень, вжити реальних заходів задля активізації діяльності на місцях та посилити координацію між органами правопорядку" .

кількість переглядів: 1142