Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2021

Діяльність органів прокуратури у 2020 році з питань доступу до публічної інформації

    До органів прокуратури Кіровоградщини у 2020 році надійшло 104 запити на отримання публічної інформації, що на 60% більше ніж у 2019 році.

 
 
Найбільшу кількість запитів опрацьовано апаратом обласної прокуратури – 83, місцевими прокурорами - 21.
 Запитувачі активно цікавилися інформацією:
До органів відомства зверталися:
Звертаємо увагу запитувачів, що відповідно до вимог статті 2 Закону України «Про доступ до публічної інформації, цей Закон не поширюється на відносини у сфері звернень громадян, які регулюються спеціальним законом.
Однак, до органів прокуратури області продовжують надходити запити щодо результатів розгляду скарг, надання інформації у кримінальних провадженнях, копій процесуальних рішень тощо, які за своїм змістом є зверненнями. При цьому, посилання у запиті на положення Закону України «Про доступ до публічної інформації» не змінює порядок регулювання його розгляду. Такі «запити-звернення» розглядаються відповідно до Закону України «Про звернення громадян» з одночасним роз’ясненням положень Закону України «Про доступ до публічної інформації».
Нагадуємо, що на час дії карантину на всій території України проведення особистого прийому заявників, запитувачів інформації, депутатів усіх рівнів в органах прокуратури призупинено. Водночас до обласної прокуратури можна звернутися із запитами на публічну інформацію:
– через спеціально визначену скриньку, яка знаходиться в холі адміністративної будівлі за адресою Кіровоградської обласної прокуратури: вул. Велика Пермська, 4, місто Кропивницький;
– поштою (на адресу Кіровоградської обласної прокуратури: вул. Велика Пермська, 4, місто Кропивницький, 25006);
– на електронну пошту: [email protected];
– зателефонувавши за номером телефону (0522)-27-61-20

кількість переглядів: 1087