Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2021

В обласному центрі у подружжя вилучено близько 2 кг психотропних речовин – розпочато кримінальне провадження

            Кіровоградська місцева прокуратура  здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного придбання, зберігання, пересилання з метою збуту наркотичних засобів, психотропних речовин, вчинене групою осіб ( ч.2 ст.307 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що в обласному центрі подружжя місцевих жителів через поштове відділення отримало посилку з психотропною речовиною вагою близько одного кілограма.
Окрім того, у ході обшуку за місцем проживання подружжя виявлено та вилучено наркотичні засоби і психотропні речовини, розфасовані до понад 300 zip-пакетів, обмотаних ізолюючою стрічкою – так звані «закладки» та ємність із канабісом. Вага вилучених наркозасобів становить понад пів кілограма, «психотропів» – більше 260 грамів.
Вартість вилучено за цінами «чорного» ринку становить понад 1.3 млн грн.
Вилучене направлено на проведення експертизи до Кіровоградського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Експертом досліджено частину вилучених речовин, які виявились психотропною речовиною - метамфетаміном Вказані особи  затримані в порядку ст.208 КПК України. Наразі слідчим готується повідомлення про підозру  за ч. 2 ст. 307 (незаконне придбання, зберігання з метою збуту психотропних речовин, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування здійснюють  слідчі Кропивницького районного управління поліції області, оперативний  супровід -  Управління боротьби з наркозлочинністю в Кіровоградській області ДБН НП України, Управління Служби безпеки України в області.
 

кількість переглядів: 1256