Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2021

В обласному центрі затримано наркозбувачів із рекордною кількістю канабісу (ФОТО)

         За процесуального керівництва Кіровоградської місцевої прокуратури повідомлено про підозру двом мешканцям обласного центру  за фактом зберігання особливо небезпечного наркотичного засобу -  канабісу з метою збуту ( ч.2 ст. 307 КК України).

У рамках досудового розслідування, за місцем проживання та в транспортних засобах осіб, які організували  в обласному центрі  збут наркотиків, правоохоронними органами проведено більше десяти санкціонованих обшуків. Під час обшуків у вказаних осіб вилучено понад 15 кг рослинних речовин, які за зовнішнім виглядом схожі на наркотичний засіб – канабіс, а також речовини схожі на метадон.
Зразки вилучених наркотичних засобів та зброю направлено на дослідження до Кіровоградського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. На даний час частину речовин досліджено та відповідно до висновків експертів вони є особливо небезпечним наркотичним засобом – канабісом.
Орієнтовна вартість вилученого за цінами чорного ринку, складає близько 800 тис грн.
Наразі двоє осіб затримані в порядку ст.208 КПК України, їм повідомлено про підозру за ч.2 ст.307 КК України. Зараз готується до суду клопотання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 
Досудове розслідування проводять слідчі ГУНП в Кіровоградській області, Кропивницького районного управління поліції  ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід – співробітники управління карного розшуку ГУНП в Кіровоградській області.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
   

кількість переглядів: 1045