Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2021

Правоохоронці Кіровоградщини встановили та затримали підозрюваного, причетного до вибуху, внаслідок якого загинув директор гранітного кар”єра

          Завдяки злагодженим та скоординованим діям правоохоронних органів Кіровоградщини  вдалося встановити особу чоловіка, причетного до вибуху на території домоволодіння керівника Іванівського гранітного кар”єра, у результаті якого останній загинув  (п.5 ч. 2 ст. 115 КК України).

Наразі за підозрою у скоєнні цього злочину, затримано  34-річного місцевого жителя, робітника установи, де працював потерпілий.
За даними слідства, чоловік, перебуваючи  у нетверезому стані, на ґрунті неприязних відносин із керівником підприємства, вирішив підірвати його автомобіль та заклав вибуховий пристрій. Щоб відвести від себе підозру,  звернувся з повідомленням до поліції про закладену вибухівку  і під своїм транспортним засобом.          
Слідчими зібрано достатню кількість доказів причетності 34-річного чоловіка до обох фактів вчинення кримінальних правопорушень. Йому вже повідомлено  про підозру за п.5 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. За клопотанням прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави.
Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від 10 до 15 років позбавлення волі, або довічне ув’язнення.
У кримінальному провадженні триває досудове слідство. 
Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Кіровоградській області, процесуальне керівництво – Кіровоградська обласна прокуратура.
Нагадаємо, подія мала місце 21 січня 2021 року,  близько 17.00, у с. Іванівка, Долинського району,  Кіровоградської області. Біля воріт приватного домоволодіння пролунав вибух, внаслідок якого загинув 64-річний керівник гранітного кар”єра.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено  обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1302