Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2021

Незаконна порубка дерев під виглядом санітарної чистки зі збитками 226 тис грн: сільському голові повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем (ФОТО)

          Кіровоградською обласною прокуратурою повідомлено про підозру  колишньому голові однієї із сільських рад Олександрійського району Кіровоградщини за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 364 КК України.

Як встановили слідчі, колишній голова сільради, з метою отримання неправомірної вигоди місцевим підприємцем, вийшла за межі своїх повноважень, видала дозвіл на санітарну чистку лісопосадки без належного обґрунтування цієї потреби та умисно не вказала кількісних та якісних характеристик дерев, які підлягали чистці, чим фактично дозволила підприємцю здійснювати вирубку будь-яких дерев на зазначеній ділянці. Правоохоронні органи  припинили незаконну порубку  дерев в лісосмузі, коли та була у самому розпалі. За допомогою найманої сили, місцевий підприємець  встиг знищити 44 дерева. Відповідно до висновку судово-економічної експертизи розмір заподіяних державі збитків складає 226 тис грн.
На підставі зібраних у кримінальному провадженні доказів сільському голові повідомлено про підозру за  ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, тобто умисному з метою отримання неправомірної вигоди для іншої фізичної особи, використанні службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом інтересам держави) Кримінального кодексу України.
Триває досудове розслідування, яке здійснюють слідчі  СУ ГУНП в Кіровоградській області.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
    

кількість переглядів: 1571