Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2021

Смерть під час затримання: відбулось підготовче судове засідання у справі про перевищення службових повноважень працівником патрульної поліції, що призвели до смерті водія

          У   Ленінському районному суді Кіровоградської області відбулось підготовче судове засідання  у кримінальному провадженні за обвинуваченням інспектора Управління патрульної  поліції в Кіровоградській області у перевищенні службових повноважень під час затримання водія, які призвели до смерті, влітку  2019 року в м. Кропивницький (ч. 3 ст. 365 КК України).

На засіданні, сьогодні, 12 січня,  суд призначив обвинувальний акт до розгляду по суті. Також, судом задоволено клопотання прокурора про продовження відсторонення обвинуваченого від займаної посади   та міри  запобіжного заходу. 
Наступне судове засідання у цій резонансній справі  відбудеться 21 січня 2021 року об 11.30.
Нагадаємо, у разі доведення вини патрульному загрожує покарання до 10 років позбавлення волі.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Обставини справи:
Подія мала місце 16 липня 2019 року в обласному центрі.  Патрульні зупинили автомобіль «ВАЗ» через порушення правил дорожнього руху. Водій мав ознаки алкогольного сп’яніння та намагався залишити місце зупинки. У ході спілкування між правоохоронцями та громадянином виник конфлікт, у результаті якого водієві повідомили про адмінзатримання.  Через опір працівникам поліції один із патрульних наніс потерпілому  тілесні  ушкодження, які, за висновками двох експертиз,  призвели до смерті чоловіка.
 
 

кількість переглядів: 1207