Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2020

Ювенальні прокурори повернули у користування навчального закладу землю вартістю 1.4 млн грн

           Новоукраїнська місцева прокуратура у судовому порядку домоглася повернення у користування навчального закладу земельну ділянку  площею 45 га вартістю 1.4 млн грн, яка використовувалась не за освітнім призначенням.

         Мова йде про земельну ділянку сільськогосподарського призначення на території Диминської сільської ради Новоукраїнського  району Кіровоградщини.
         Господарським судом Кіровоградської області задоволено позовну заяву керівника Новоукраїнської місцевої прокуратури в інтересах держави до одного із фермерських господарств про визнання недійсним договору, укладеного між Диминським НВК та Фермерським господарством, зобов`язання повернути навчально-виховному об`єднанню земельну ділянку сільськогосподарського призначення державної форми власності площею 45 га.
В обґрунтування позовних вимог прокурор зазначив, а суд підтвердив своїм рішенням, що між відповідачами укладений договір, яким усупереч вимог земельного та освітнього законодавства фактично незаконно передано в користування фермерському господарству земельну ділянку навчального закладу, яка при цьому використовувалася фермером не за освітнім призначенням, а для здійснення комерційної діяльності.  

кількість переглядів: 1148