Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.12.2020

Зупини насильство - захисти себе!

       Щорічно у регіонах України в рамках Всесвітньої акції «16 днів проти насильства» привертається увага суспільства до проблем насильства в сім’ї, захисту прав дітей та жінок.

      Дати початку та завершення Кампанії створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням її прав.
         Загальновідомо, що проблема протидії насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми потребує узгоджених зусиль з боку різних правоохоронних органів, соціальних служб та інших відповідних партнерів.
       Продовжуючи практику такої взаємодії, з урахуванням умов карантину, днями відбулась зустріч з учнями Гайворонського професійного аграрного ліцею за участю представників Гайворонського бюро правової допомоги, Гайворонської центральної районної бібліотеки та Гайворонського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та ювенального прокурора Гайворонського відділу Новоукраїнської місцевої прокуратури. 
         Під час заходу підліткам запропоновано перегляд відеороликів на тему «Права людини», поінформовано про гарантії захисту прав людини, зокрема шляхом отримання безоплатної  правової допомоги.
          Презентовано тематичну літературу, яка доступна в місцевій районній бібліотеці та запропоновано взяти участь в онлайн-вікторині.
         Прокурором акцентовано увагу на дієвих механізмах захисту прав дитини, невідворотності покарання винних осіб за їх порушення, окреслено засади ювенальної юстиції, з наведенням конкретних прикладів судових справ.
        Вказаний захід є практичним втіленням одного із основних принципів діяльності прокуратури з питань захисту інтересів дітей та протидії насильству – отримання дітьми інформації про їхні права, способи повідомлення про факти порушень та шляхи отримання захисту. 
          Робота ювенальних прокурорів на даному напрямі  триває. 
        

кількість переглядів: 1019