Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2020

На Кіровоградщині повідомлено про підозру жінці, яка продавала в соцмережах неіснуючий товар

За процесуального керівництва Олександрійської місцевої прокуратури повідомлено про підозру 21 річній жінці за фактом  заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайства),  (ч.3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, жителька Олександрійського району зареєструвалась та створила в одній із соціальних мереж кілька фіктивних сторінок онлайн-магазину. В облікованих записах подавала оголошення про продаж жіночого та чоловічого одягу. Підозрювана по суті продавала неіснуючий товар, від покупців вимагала повну передплату за одяг, а після отримання грошей блокувала переписку із замовниками товару.
На сьогодні правоохоронним органам  відомо про три десятка осіб, які потрапили на цей вид шахрайства.
Наразі жінці повідомлено про підозру   у скоєнні нею кримінального правопорушення, передбаченого  ч.3 ст.190  (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство) шляхом незаконних операцій з використанням електронно – обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України.    
Триває досудове  розслідування.  Вживаються заходи щодо встановлення кола ошуканих в такий спосіб громадян.
У разі доведення вини за скоєне підозрюваній загрожує до восьми років ув’язнення.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1242