Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2020

Порушення виборчого законодавства: справу депутата облради направлено до суду

Кіровоградською обласною прокуратурою затверджено обвинувальний акт відносно депутата обласної ради та жителя сусідньої області, які на місцевих виборах намагалися  скористатися негативною виборчою технологією кандидата-двійника (ч.3 ст.157 КК України).

Наразі у кримінальному  провадженню досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт щодо вказаних осіб направлено на розгляд суду.
У разі доведення вини обвинуваченим у порушенні виборчого законодавства загрожує покарання  від трьох до семи років позбавлення волі.
Досудове розслідування  -  слідче управління  ГУНП В Кіровоградській області. Оперативне супроводження -  управління Служби безпеки України в області.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Обставини справи:
У вересні 2020 року, чинний депутат обласної ради, який був зареєстрований як кандидат на посаду міського голови одного із міст, разом зі своїм спільником планували розпорошити увагу виборців і відтягнути під час голосування голоси від іншого кандидата. Кандидат в мери знайшов особу зі схожими анкетними даними іншого кандидата та запропонував за грошову винагороду зареєструватись кандидатом на посаду міського голови.
Правоохоронні органи  викрили вказаних осіб безпосередньо після реєстрації кандидата-двійника та передачі обумовленої грошової винагороди.
     

кількість переглядів: 940