Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2020

На Кіровоградщині мер одного із міст підозрюється у службовій недбалості, яка коштувала бюджету 300 тис грн (ФОТО)

Під процесуальним керівництвом Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру міському голові одного з міст Кіровоградщини, службова недбалість якого коштувала бюджету 300 тис грн ( ч. 2  ст. 367 КК України).

Підозру посадовцю повідомлено  за ч.2 ст.367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.      
За версією слідства, при виконанні поточного ремонту дорожнього покриття у місті керівник підрядної організації безпідставно завищив вартість фактично виконаних ремонтних робіт. В свою чергу, підозрюваний, контроль за відповідністю обсягів та якості виконаних робіт не забезпечив, підписав акти виконаних робіт не перевіривши  достовірність відомостей, спричинив тяжких наслідків державним інтересам у вигляді матеріальних збитків на загальну суму 300 тис грн.
Наразі  до суду готується клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.
У разі доведення вини посадовцю загрожує до п’яти років ув’язнення.
Досудове розслідування триває.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
     

кількість переглядів: 2236