Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2020

Органи прокуратури якісно протидіють корупції представницькими заходами

Кіровоградський окружний адміністративний суд задовольнив позовні вимоги прокуратури та визнав протиправною бездіяльність однієї із селищних рад Голованівського району, щодо не створення та визначення у її складі постійної комісії з питань запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, поводження з майном, що може бути не правомірною вигодою та подарунками.

Суд зобов`язав селищну раду вчинити дії, спрямовані на створення та визначення у її складі постійної комісії з питань запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, поводження з майном, що може бути неправомірною вигодою та подарунками.
 
         ДОВІДКОВО:
 
Відповідно до ч.1 та 2 ст. 61 Закону України «Про запобігання корупції» юридичні особи забезпечують розробку та вжиття заходів, які є необхідними та обґрунтованими для запобігання і протидії корупції у діяльності юридичної особи.
В органах місцевого самоврядування відповідно до статті 59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування», здійснення контролю за дотриманням вимог антикорупційного законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів покладається на постійну діючу комісію визначену радою.

кількість переглядів: 1564