Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2020

Ювенальні прокурори продовжують доводити у суді порушення допущенні при закупівлях газу для навчальних закладів

Господарський суд Кіровоградської області вчергове задовольнив позовні вимоги прокуратури до ще одного постачальника природного газу та пітвердив наявність порушень виявлених ювенальними прокурорами при  укладанні додаткових угод  до договору постання  природнього газу для закладів освіти м. Знам’янки.

Рішенням суду  задоволено позовну заяву  Знам’янської місцевої прокуратури заявлену в інтересах відділу освіти Знам’янської міської ради до постачальника  газу щодо визнання недійсними 8 додаткових угод до договорів постачання природного газу та стягнення безпідставно сплачених коштів на загальну суму 900 тис. грн.
Обставини справи:
Ювенальні прокурори виявили, що за результатами проведення електронного аукціону відділом освіти Знам’янської міської ради та одним із ТОВ постачальників газу укладено договір про закупівлю природного газу для навчальних закладів міста.  Надалі, в невеликий проміжок часу між кожною угодою, було укладено вісім додаткових угод щодо підвищення ціни за кубометр газу. Як наслідок  за додатковими угодами вартість газу виросла на 38 %.
У судовому порядку прокуратура наполягала, що сторонами внесено зміни до договору шляхом укладення  додаткових  угод безпідставно, у  порушення ст.36 Закону України «Про публічні закупівлі».
Захист економічних інтересів держави в сфері охорони дитинства є пріоритетним напрямком в діяльності органів прокуратури. Робота з цих питань триває.

кількість переглядів: 1222