Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2020

Порушення виборчого законодавства: понад 200 жителів Кіровоградщини перереєстрували за іншою виборчою адресою (ФОТО)

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про  підозру  мешканцю області за фактом перереєстрації 200 мешканців області за іншою виборчою адресою  (ч.1 ст.158 КК України).

Підозру чоловіку оголошено  за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.158 (надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або інше несанкціоноване втручання в роботу Державного реєстру виборців) Кримінального кодексу України.
За даними слідства, правоохоронці викрили місцевого жителя, який всупереч вимогам закону  надав до Державного реєстру виборців неправдиві відомості про зміну виборчої адреси кропивничан змінивши адреси голосування останніх. Заяви подав нібито від вказаних осіб, без їх особистої участі та з зазначенням неправдивих відомостей щодо нового місця мешкання.
Наразі вирішується питання щодо обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу.
Правоохоронні органи перевіряють обґрунтованість та дотримання порядку подачі та розгляду заяв на зміну виборчої адреси іншими учасниками виборчого процесу. 
Триває досудове  розслідування. Його здіснюють працівники слідчого управління Нацполіції в  Кіровоградській област
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
На фото "нові виборчі адреси" кропивничан.
 
  

кількість переглядів: 1686