Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.10.2020

Вирок: торговці недоброякісним алкоголем сплатять до бюджету 255 тисяч гривень

За результатами підтримання прокурорами Кіровоградської обласної прокуратури публічного обвинувачення засуджено трьох осіб, які здійснювали реалізацію на території Кіровоградщини та сусідньої області незаконно виготовлених алкогольних напоїв та спирту.

 

Олександрійським міськрайонним судом Кіровоградської області, Кам’янським районним судом Черкаської області та Придніпровським районним судом міста Черкаси у жовтні цього  року затверджено угоди про визнання винуватості, оголошено обвинувальні вироки щодо трьох осіб за ч.1 ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України з призначенням штрафів у  загальній сумі 255 тис. грн.,  конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених  підакцизних товарів.
Відзначимо, що за результатами проведених обшуків у вказаних кримінальних провадженнях з незаконного обігу вилучено понад 28 тонн незаконно виготовленого спирту, 9 тонн фальсифікованих алкогольних напоїв, 480 пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку України; 400 пляшок алкогольних напоїв під виглядом готової горілчаної продукції з підробленими марками акцизного податку.
 
ДОВІДКОВО:
Поточного року працівниками фіскальної служби, за процесуального керівництва  Кіровоградської обласної прокуратури до суду скеровано 11 обвинувальних актів стосовно осіб, дії яких кваліфіковані за статтею 204 КК України, у тому числі стосовно груп осіб та організованих злочинних угруповувань, а також фактів легалізації (відмивання) доходів отриманих від такої діяльності.
За результатом підтримання публічного обвинувачення цього року винесено шість вироків за ч.1 статті 204 КК України, у тому числі з додатковою кваліфікацією за ч.2 ст.28 КК України (вчинене групою осіб), сума штрафів за якими перевищує півмільйона гривень.

кількість переглядів: 1328