Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.10.2020

На Кіровоградщині підприємець підозрюється в ухиленні від сплати 29 млн грн податків

За погодженням з Кіровоградською обласною прокуратурою  повідомлено про підозру  керівнику приватного підприємства за фактом умисного ухилення від сплати податку на прибуток  в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що колишня керівниця товариства, у період з вересня 2013 року по грудень 2014 року, умисно ухилилася від сплати 29 млн грн податку на прибуток підприємства шляхом відхилення цін контрольованих операцій від ринкових цін, що призвело до заниження доходів платника податків, яке враховується при визначенні об’єкта оподаткування податком на прибуток підприємств за звітний період.
До підозрюваної застосовано запобіжний захід у вигляді  застави та накладено арешт на її майно.
Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді штрафу від п'ятнадцяти тисяч до двадцяти п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУ ДФС у Кіровоградській області.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1141