Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.10.2020

Кіровоградською обласною прокуратурою захищено інтереси держави

Кропивницьким апеляційним судом підтримано вимоги апеляційної скарги прокурора та скасовано рішення суду першої інстанції, яким задоволено позов фізичної особи – члена фермерського господарства та визнано право постійного користування щодо 21 га землі державної власності на території Благовіщенського району, в порядку спадкування за колишнім засновником фермерського господарства.

Довідково:
За правилами Земельного кодексу України 1992 року земельна ділянка на праві постійного землекористування для ведення СФГ надавалась громадянину, як спеціальному суб`єктові - голові створюваного селянського (фермерського) господарства.
Надана у встановленому порядку для ведення фермерського господарства земельна ділянка в силу свого правового режиму є такою, що використовується виключно для здійснення підприємницької діяльності. Суб`єктом такого використання може бути лише суб`єкт господарювання.
Саме фермерське господарство, а не громадянин, якому надавалася земельна ділянка для ведення фермерського господарства, з дати реєстрації юридичної особи набуває обов`язків землекористувача, а тому таке право не може бути успадковане після смерті фізичної особи.
       

кількість переглядів: 972