Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2020

Взято під варту зловмисника, який підозрюється у крадіжці коштів, призначених на лікування онкохворої дівчини

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про  підозру 32 річному раніше судимому мешканцю області за фактом  викрадення ним з банківської картки  145 тисяч гривень, призначених на лікування  онкохворої кропивничанки.

Підозру чоловіку оголошено  за ч.3 ст.190 (шахрайство вчинене  у великих розмірах) Кримінального кодексу України.
За клопотанням прокуратури суд визначив для підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю
 внесення застави.
Триває досудове  розслідування.
У разі доведення вини за скоєне підозрюваному загрожує до восьми років ув’язнення.
Як ми уже  повідомляли раніше,  у червні  поточного року,  шахраї викрали з банківської картки 145 тисяч гривень, які небуйдужі люди збирали для лікування онкохворої 25-річної кропивничанки. Через недостатність коштів на  лікування дівчина померла.
Правоохоронці встановили, що  до протиправного заволодіння грошовими коштами  причетний раніше неодноразово судимий за корисливі злочини мешканець Знам’янського району. Натрапивши у мережі Інтернет на оголошення про допомогу на лікування онкохворої доньки, зловмисники зателефонували за вказаним номером  та  представляючись працівниками ОДА, вдаючи зацікавленість  у наданні хворій фінансової допомоги, вивідав у матері хворої дівчини  усю необхідну інформацію для вчинення шахрайських дій. Заблокувавши картку, зняв усі зібрані на лікування кошти і ще 50 тис грн доступного кредиту.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 983