Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.10.2020

На Кіровоградщині керівник державного підприємства постане перед судом за несплату 14 мільйонів гривень податків

Кіровоградська обласна прокуратура затвердила обвинувальний акт щодо керівника одного з державних підприємств області, який умисно ухилився від сплати податків на загальну суму понад 14 мільйонів гривень.

Досудовим розслідуванням встановлено, що директор підприємства, користуючись впродовж 2017-2019 років для здійснення господарської діяльності земельними ділянками площею понад 4,9 тис. га, не подавав до контролюючого органу податкових декларацій з плати за землю. Як наслідок, підприємство не сплатило даного податку до бюджету  у сумі 14 млн грн, що підтверджується зібраними матеріалами по справі та висновком судово-економічної експертизи.
Керівнику державного підприємства інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбачено ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.
Наразі досудове розслідування справи завершено. Обвинувальний акт спрямовано на розгляд суду.
Досудове розслідування провадження здійснювали слідчі слідчого Управління ГУ ДФС в Кіровоградській області.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1364