Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.10.2020

Рішення суду щодо повернення у комунальну власність 50% майна СП ТОВ «Світловодськпобут» набрало законної сили

Центральним апеляційним господарським судом відхилено апеляційну скаргу відповідача  на рішення суду, яким задоволено позов Знам’янської місцевої прокуратури  в інтересах держави в особі Світловодської міської ради до СП ТОВ «Світловодськпобут» та  державного реєстратора про визнання протиправною та скасування реєстраційної дії про зміну складу засновників та  виключення Світловодської міської ради з переліку засновників товариства.

Наразі рішення господарського суду Кіровоградської області від 20 листопада 2019 року щодо повернення територіальній громаді м. Світловодська 50% майна СП ТОВ «Світловодськпобут», захопленого шляхом рейдерських дій, залишено без змін.
Відзначимо, що вартість комунальної частки у статутному фонді СП ТОВ «Світловодськпобут», становить 45,8 млн.грн.
Рішення суду набрало законної сили.
 
Довідково:
Знам’янська місцева прокуратура у судовому порядку вимагала визнання протиправними та скасування реєстраційної дії державного реєстратора здійсненого під час ним запису в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, внаслідок яких Світловодську міську раду протиправно виключено з переліку учасників спільного теплогенеруючого підприємства у м. Світловодську із часткою 50% у статутному капіталі та визначено єдиним учасником зазначеного підприємства мешканця Полтавської області.
Державний реєстратор за заявою керівника зазначеного підприємства всупереч вимог Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» під виглядом виправлення неіснуючої технічної помилки фактично провів реєстрацію змін до відомостей про розмір статутного капіталу, часток у ньому, складу учасників без визначених Законом підстав та за відсутності необхідних документів.
50% частки Світловодської міської ради  у статутному капіталі даного підприємства складається із 5 цілісних майнових комплексів котелень, транспортних засобів, іншого обладнання. Згідно з експертним висновком ринкова вартість лише зазначених комплексів котелень складає 45 млн.грн.
Господарським судом області вказаний позов прокуратури задоволено у повному обсязі  - 50% майна СП ТОВ «Світловодськпобут» повернуто територіальній громаді м. Світловодська.
 

кількість переглядів: 1231