Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2020

Перед судом постануть службовці лісгоспу, які за неправомірну вигоду відпускали необліковані цінні лісоматеріали

За погодженням з  Кіровоградською обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт щодо трьох службових осіб  ДП  «Світловодське  лісове господарство» за фактом отримання ними неправомірної вигоди, а також службового підроблення.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт щодо  тимчасово виконуючого обов’язки директора державного підприємства  «Світловодське  лісове господарство», лісничого та  старшого майстра лісу за ознаками складу кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та  ч.1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України направлено до суду.
 У разі доведення вини обвинуваченим загрожує покарання до 10 років позбавлення волі.
Обставини справи:
За даними  слідства, службові особи ДП  «Світловодське  лісове господарство» вимагали та отримали неправомірну вигоду у розмірі 27 тис грн від приватного підприємця. Вказані кошти підприємець мав сплатити за надання йому можливості придбати необліковані лісоматеріали,  - без офіційного оформлення документів та дотримання передбаченої законом процедури. Мова йде про придбання необлікованої ділової деревини цінної порода дуба. Щоб приховати факт завищення обсягів відпущених лісоматеріалів службовці внесли неправдиву інформацію до бази даних, що  99 колод дуба було реалізовано на аукціоні, вказавши при цьому недостовірну  інформацію про  квартал, де нібито було проведено рубку, клас якості деревини та його об’єм.
Протиправну діяльність службових осіб лісгоспу  було викрито у березні 2020 року, за процесуального керівництва обласної прокуратури, оперативного супроводу працівників управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України та спільно з слідчими територіального відділу ДБР.

кількість переглядів: 1081