Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2020

Припинено діяльність злочинної групи причетної до наркозлочинів. У фігурантів справи також вилучено арсенал зброї (ФОТО)

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури викрито групу з п’яти осіб, які причетні до  виготовлення та реалізації психотропного засобу – метамфетаміну.

Наразі  кільком  фігурантам справи  уже повідомлено про підозру за ознаками складу кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307  (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів ) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.
Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.
Триває досудове розслідування.
         Обставини справи:
За даними слідства, незаконну діяльність учасники злочинної групи  розгорнули за межами обласного центру, на території гаражного кооперативу, обладнавши в одному з господарських приміщень нарколабораторію з виготовлення  метамфетаміну.
У ході проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання  фігурантів та в нарколабораторії, правоохоронці вилучили засоби для виготовлення наркотичних речовин, самі  хімічні компоненти та розфасовані й готові до збуту наркотики. Також вилучено  зброю: гвинтівки, пістолети, гранати, близько 600 набоїв та більше десятка одиниць холодної зброї.
Усі вилучені речові докази направлено на експертизу. 
Наразі правоохоронці перевіряють на причетність членів групи до скоєння інших злочинів.
           

кількість переглядів: 1055