Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2020

Вирок винесено: подружжя засуджено до 2 років позбавлення волі за розповсюдження у мережі Інтернет комуністичної символіки

Вироком Ленінського районного суду чоловіка та його цивільну дружину визнано винними та засуджено до 2 років  позбавлення волі за ч. 1 ст. 436-1 КК України (виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів або їх фрагментів на всій території України,).

За інформацією державного обвинувача по справі Дмитра Бабенка, досудовим розслідуванням встановлено, що в листопаді-грудні 2017 року 38-річний чоловік, житель обласного центру, разом зі своєю 28-річною цивільною дружиною, використовуючи мережу Інтернет, на вебсайті Ютуб  зареєстрували канал «Станция Коммунизм» з метою поширення пропаганди комуністичного тоталітарного режиму  та комуністичної символіки.
 На створеному каналі обвинувачені випустили кілька відеороликів, - «Великой  Октябрьской социалистической революции 100 лет!»,  «С новим годом! Поздравление от «Красной школи», які, згідно висновків судової лінгвістичної експертизи,  містили заклики до розбудови комуністичного та націонал-соціалістичного державного устрою.
Під час досудового слідства чоловік та  його дружина повністю визнали свою вину в  інкримінованому злочині. Між прокурором, обвинуваченими та їх адвокатом були укладені угоди про визнання винуватості.
На підготовчому судовому засіданні справи суд затвердив угоди про визнання винуватості. Згідно вироку  суду подружжя визнано винними  у скоєнні  кримінального правопорушення, передбачен6ого ч.1 ст.436-1 КК України та засуджено до 2 років позбавлення волі  та на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік.
Триває час на  апеляційне оскарження.
Відзначимо, що даний факт виявлено та викрито  працівниками Служби Безпеки України в області.

кількість переглядів: 2401