Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2020

Викрадачам кропивницького бізнесмена повідомлено про підозру у бандитизмі (ФОТО)

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру організатору та трьом членам організованої злочинної групи, за фактами вчинення ними бандитизму, викрадення людини та розбою (ст. 257, ч.3 ст. 146, ч.4 ст. 187 КК України).

За даними слідства,  подія мала місце у лютому цього року у м. Кропивницький. Члени злочинної групи з метою заволодіння майном одного з підприємців міста, здійснили напад, поєднаний з насильством до потерпілого, обмежили його волю  та заволоділи грошовими коштами у сумі близько 1 мільйона доларів США, зникнувши з місця злочину
В результаті скоординованих заходів правоохоронці встановили осіб причетних до скоєння цього злочину та у  м. Одесі затримано членів організованої злочинної групи.
        
Як встановили правоохоронці, організував озброєну злочинну групу  51- річний житель м. Одеси, до складу якої входило троє членів, уродженців м. Донецьк, які і були безпосередніми виконавцями (співучасниками) злочинів. Діяльність групи базувалась на  вчиненні корисливих злочинів, спрямованих на заволодіння чужим майном  із застосуванням насильства, погрозами та застосуванням зброї.
В рамках кримінального провадження правоохоронними органами проведено 22 обшуки у Кіровоградській, Одеській, Дніпропетровській та Запорізькій областях. Під час обшуків за місцем проживання членів групи  виявлено та вилучено: боєприпаси, зброю, набої, транспортні засоби, а також інші речі, які мають відношення до вчинення кримінального правопорушення.
Наразі організатору групи та  його виконавцям повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 257 (бандитизм), ч. 4 ст. 187 (розбій вчинений в особливо великих розмірах організованою групою) та ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини)  КК України.
На даний час усі фігуранти справи перебувають під вартою.
Триває досудове розслідування, його здійснюють слідчі СУ Нацполіції в області.
           

кількість переглядів: 1312