Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2020

У прокуратурі Кіровоградської області відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів (ФОТО)

Сьогодні, 3 вересня, у прокуратурі Кіровоградської області відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів на якій обговорено стан протидії злочинності в регіоні у I півріччі 2020 року та заходи, спрямовані на підвищення ефективності роботи зі злочинністю та її профілактики.

У нараді взяли участь начальник Головного управління Нацполіції в області Роман Козьяков, застуник начальника Управління СБУ в області Дмитро Побідаш, в.о.начальника Головного управління Державної фіскальної служби в області Матвій Щербина,  начальник Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України Костянтин Малишев, в. о. директора територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві Сергій Іванченко, заступники прокурора області, начальники відділів  прокуратури області, керівники місцевих прокуратур.
Відкриваючи нараду, перший застуник прокурора області Володимир Твердохліб підкреслив, що скоординована робота правоохоронців є запорукою забезпечення дотримання конституційних прав громадян та захисту інтересів держави від злочинних посягань, і результати спільної роботи правоохоронних органів поточного року засвідчують наявність низки позитивних тенденцій.  Зокрема, зменшилась кількість злочинів, вчинених неповнолітніми     та особами, які раніше їх вчиняли. Зменшилась кількість облікованих особливо тяжких кримінальних правопорушень  та деяких видів злочинів, зокрема очевидних умисних вбивств, тяжких тілесних ушкоджень, крадіжок, грабежів, вимагань, дорожньо-транспортних пригод із смертельними наслідками, злочинів проти громадської безпеки та інших.
У продовж поточного року значно активізована робота правоохоронних органів щодо знешкодження злочинних угруповань. За результатами досудового розслідування до суду спрямовано 13 кримінальних проваджень даної категорії. 
Разом з цим, Володимир Твердохліб зосередив увагу присутніх безпосередньо на тих питаннях, що потребують активізації спільних зусиль. Зокрема, через погіршення стану профілактики окремих видів злочинів, а також виявлення та розкриття злочинів на пріоритетних напрямках. Зокрема, зросла кількість розбійних нападів, шахрайств, облікованих злочинів проти життя та здоров’я особи, у тому числі проти волі, честі, гідності і статевої свободи та статевої недоторканості особи, незаконних заволодінь транспортними засобами, злочинів, вчинених у стані алкогольного сп’яніння  та групою осіб.
За словами першого заступника прокурора області при зменшенні загалом у державі на 11,6% кількості облікованих злочинів проти громадського порядку та моральності удвічі їх ріст відмічається на території області, Зокрема, зросла кількість розбійних нападів, шахрайств, облікованих злочинів проти життя та здоров’я особи, незаконних заволодінь транспортними засобами, злочинів, вчинених у стані алкогольного сп’яніння   та групою осіб.
Координаційна нарада керівників правоохоронних органів області відбулася у форматі конструктивного діалогу, учасниками висловлені конкретні пропозиції, які будуть враховані у спільних скоординованих заходах, спрямованих на досягнення конкретних результатів з посилення стану протидії злочинності в області.
 

кількість переглядів: 2462