Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2020

На Кіровоградщині оголошено підозру працівнику поліції за розповсюдження службової інформації з обмеженим доступом

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань повідомлено про підозру начальнику сектору реагування патрульної поліції одного із районних відділів поліції ГУ Нацполіції в Кіровоградській області у несанкціонованих діях з службовою інформацією з обмеженим доступом (ч.1 ст. 361-2 КК  України).

Капітан поліції підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 361-2  (Несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України.
За даними слідства, начальник сектору реагування патрульної поліції несанкціоновано розсповсюдила інформацію з обмеженим доступом. Працівник поліції надала цивільній особі свій пароль та логін доступу до однієї із інформаційно-телекомунікаційних систем Нацполіції  України. У результаті  фізична особа  ідентифікувалась від імені користувача системи та отримала можливість на пошук, перегляд та коригування відомостей системи Нацполіції.
Наразі до суду готується клопотання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.
У разі доведення вини працівнику поліції загрожує покарання до двох років позбавлення волі.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1422