Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2020

Прокуратура Кіровоградщини: працівник поліції підозрюється у спробі згвалтування

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області слідчими територіального управління ДБР вручено письмове повідомлення про підозру колишньому помічнику чергового сектору реагування одного із районних відділень поліції ГУНП в Кіровоградській області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15 ч.1 ст.152 (закінчений замах на згвалтування)  КК України.

 

Подія мала місце у лютому цього року, в одному із сіл Кіровоградщини.
За даними слідства, працівник поліції, у позаслужбовий час, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння,  підвозив на власному автомобілі місцеву мешканку. Звернувши з дороги, зупинив авто та намагався зґвалтувати жінку, наносячи їй  тілесні ушкодження. Свій злочинний умисел до кінця, не довів оскільки на крики жінки до автомобіля підійшли місцеві жителі та припинили протиправну діяльність поліцейського.
На момент вчинення кримінального правопорушення підозрюваний був чинним працівником поліції, і був звільнений з органів поліції після події.
Прокуратура  уже готує до суду клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.
У разі доведення вини  колишньому працівнику поліції загрожує покарання від трьох до п’яти років позбавлення волі.
Триває досудове розслідування. Його здійснюють слідчі  територіального управління ДБР, розташованого у місті Миколаєві. Оперативний супровід Управління внутрішньої безпеки в Кіровоградській області ДВБ НП України. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Кіровоградської області.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2982