Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.08.2020

Відбулась оперативна нарада за підсумками роботи у першому півріччі 2020 року (ФОТО)

У прокуратурі Кіровоградської області, під головуванням її очільника Олексія Тубельця, відбулася оперативна нарада, на якій обговорено підсумки роботи органів прокуратури у першому півріччі 2020 року та визначено першочергові завдання у подальшій роботі.

    
Розпочинаючи нараду, Олексій Тубелець зауважив, що органи прокуратури Кіровоградщини, загалом,  ефективно виконують покладені законом функції на основних напрямках прокурорської діяльності, вжито низку заходів для підвищення ефективності своєї діяльності відповідно до сучасних вимог та відзначив покращення ефективності досудового розслідування, як основного інструменту протидії злочинності, на актуальних напрямках економіки - земельної, бюджетної сферах, а також  корупційних правопорушень.
 
«Упродовж І півріччя 2020 року на цих напрямках до суду з обвинувальними актами скеровано 86 кримінальних проваджень, з них: 41- у бюджетній сфері, 8 – у земельній сфері,  15 – у лісовій, 37 – у справах про корупційні правопорушення та 11 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях, вчинених організованими злочинними угрупованнями.
Позитивним є зниження на 47 % рівня підліткової злочинності.      
Закріплено позитивні результати представницької діяльності органів прокуратури. Зокрема, судами відкрито провадження у справах за позовами прокурорів на суму понад 1,1 млрд грн,  що в 10 разів більше ніж минулого року. Завдяки копіткій роботі прокурорів державі повернуто земельних ділянок площею 200 га вартість яких становить понад 116 млн грн.
У шість разів збільшилася сума пред’явлених позовів у сфері охорони дитинства: представницькими заходами захищено майнові інтереси держави в сфері охорони дитинства на суму майже 7 млн грн».
Разом з напрацюваннями,  маємо ще і низку проблемних питань, над якими необхідно сконцентрувати зусилля  задля їх вирішення та усунення», - підсумував прокурор.
   
За результатами роботи наради визначено заходи, спрямовані на підвищення ефективності діяльності органів прокуратури області, та окреслено основні завдання на наступний період.

кількість переглядів: 1453