Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2020

Застосування медіації – одне із завдань ювенальної юстиції (ФОТО)

Начальник відділу захисту прав дітей та протидії насильству прокуратури області Алла Мороз  взяла  участь від органів прокуратури Кіровоградщини у першому (установчому) засіданні робочої групи з реалізації проєкту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину», який у квітні поточного року за спільним наказом Мінюсту та Офісу Генерального прокурора поширено на всю території України.

У заході також взяли участь представники регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, адвокат-медіатор, представник обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, соціальний педагог - психолог, ювенальний поліцейський, представник підрозділу ювенальної пробації.
Під час конструктивної розмови у форматі круглого столу обговорено основні проблемні питання, які стосуються підстав та умов застосування медіації у кримінальних провадженнях відносно неповнолітніх, практичні аспекти взаємодії всіх органів та служб, дотичних до цього процесу та першочергові завдання, що потребують виконання.
Під кінець зустрічі всі учасники прийшли до наміру укласти меморандуми про взаємодію та співпрацю й проведення подальший робочих зустрічей.
 
Довідково: пілотний проєкт «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину» вперше запроваджено в шести регіонах України на підставі  спільного наказу Генерального прокурора України та Міністерства юстиції  України  від 1.01.2019 №172/5/10. Метою проєкту є виведення неповнолітнього з кримінального провадження на ранніх стадіях та ужиття узгоджених заходів до його ресоціалізації, щоб запобігти повторному скоєнню злочинів. Оскільки даний проект в цих областях виявися успішним, спільним наказом Генерального прокурора України та Міністра юстиції України від 14.04.2020 №1473/194 Програму запроваджено на всю території нашої держави.
 
 
 
 

кількість переглядів: 1334