Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.07.2020

За адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією покарано майже 80 посадовців Кіровоградщини

Прокуратурою Кіровоградської області, як спеціально уповноваженим суб’єктом у сфері протидії корупції, у межах наданих законом повноважень вживаються заходи щодо притягнення осіб до відповідальності за вчинення пов’язаних з корупцією правопорушень, виявлення причин та умов, що сприяли їх вчиненню, а також невиконанню вимог Закону України «Про запобігання корупції» в інший спосіб, відшкодування збитків, шкоди, завданих державі внаслідок скоєння таких правопорушень.

В результаті вжитих заходів, спрямованих на підвищення ефективності діяльності правоохоронних органів у цій сфері, упродовж І півріччя поточного року уповноваженими підрозділами Національної поліції в області складено та направлено до суду 257 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.
Судами області стосовно 79 осіб застосовано адміністративне стягнення у виді штрафу, до державного бюджету за вчинення пов’язаних з корупцією правопорушень стягнуто майже 67 тис. грн. штрафних санкцій.
Прокурорами з початку року внесено 87 подань, відповідно до вимог статті 65 Закону України «Про запобігання корупції», органам державної влади та місцевого самоврядування з вимогою проведення службових перевірок, у зв’язку з виявленими порушеннями вимог антикорупційного законодавства. За наслідками розгляду подань прокурорів та проведення службових розслідувань до дисциплінарної відповідальності притягнуто 8 посадових осіб.
Прокуратура Кіровоградської області, як спеціально уповноважений суб’єкт у сфері протидії корупції, і надалі вживатиме заходи, спрямовані на притягнення до відповідальності осіб, які вчинили адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.
 
       

кількість переглядів: 1755