Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2020

Відбудеться суд над полтавчанином, який на території Світловодщини вчинив незаконну порубку дерев на 3.8 млн грн

За процесуального керівництва Знам’янської місцевої прокуратури слідчими поліції завершено досудове розслідування  у кримінальному провадженні за обвинуваченням мешканця Полтавщини у незаконній порубці дерев у захисних насадженнях, якою спричинено шкоду навколишньому середовищу на суму 3,8 млн грн.

Зібрані в ході досудового розслідування докази та висновки судових експертиз підтвердили, що вказаний громадянин упродовж 2019 – 2020 років здійснив незаконну порубку більше 1400 дерев різних порід у чотирьох захисних насадженнях на території Світловодського району.  У ході розслідування арештовано знаряддя незаконної порубки та вилучену деревину в кількості 35 м3.
Обвинувальний акт за ч.4 ст.246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка дерев у захисних насадженнях, що спричинила тяжкі наслідки) скеровано до Світловодського міськрайонного суду для розгляду по суті. 
За скоєне  чоловіку загрожує покарання на строк від п’яти до семи років позбавлення волі.
Окрім того, місцевою прокуратурою заявлено цивільні позови у кримінальному провадженні про відшкодування шкоди, завданої навколишньому середовищу, на суму 3,8 млн грн.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1743