Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2020

Завершено слідство у справі зриву опалювального сезону у м. Світловодськ

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням  генерального директора  СП ТОВ «Світловодськпобут» у службовій недбалості, яка спричинила  надзвичайну ситуацію техногенного характеру – зрив опалювального сезону у м. Світловодськ ( ч. 1 ст. 367 КК України).

 За даними слідства, директор теплового підприємства обвинувачується у службовій недбалості, а саме - неналежно виконуючи свої обов’язки, не вжив вичерпних дій щодо підготовки господарства до роботи в опалювальний період 2019-2020 років у м. Світловодську, однак прозвітував  про готовність підприємства до роботи.  Зокрема,  обвинувачений не провів фактичну перевірку готовності систем опалення та системи теплопостачання шляхом виконання пробного пуску з метою визначення їх готовності до роботи, не закінчив всі планові роботи на устаткуванні джерел теплової енергії, теплових мереж, теплових пунктів, системах опалення, вентиляції та гарячого водопостачання та маючи реальні фінансові можливості усунути допущені порушення підготовки до опалювального періоду, не усунув їх, внаслідок чого у період часу з жовтня по грудень 2019 року, в різних районах міста відбулись багаточисленні пориви труб на тепломагістральних шляхах.Директор  по суті самоусунувся від виконання покладених на нього обов’язків, не вжив жодних заходів з ліквідації вказаних поривів трубопроводів теплопостачання у місті, що спричинило надзвичайну ситуацію техногенного характеру місцевого рівня.
Наразі досудове розслідування завершено, його здійснювали слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області.
Обвинувальний акт направлено на судовий розгляд.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1976