Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2020

На Кіровоградщині правоохоронні органи проводять відпрацювання габаритно-вагового контролю вантажівок (ФОТО)

Працівники Кіровоградської місцевої прокуратури, спільно з працівниками управління інфраструктури та промисловості облдержадміністрації, ГУНП в області, патрульної поліції, управління Служби безпеки в області та Укртрансбезпеки беруть участь у відпрацюванні з габаритно-вагового контролю вантажівок на пересувному пункті, що розташований на в’їзді у місто Кропивницький.

Відпрацювання спрямоване на недопущення пошкодження дорожнього покриття та виявлення недобросовісних перевізників, що допускають порушення.
Вантажні автомобілі зупиняють і перевіряють на дотримання вагових параметрів. Максимальна вага транспорту, що рухається дорогами загального користування місцевого значення, не повинна перевищувати 40 тонн, а при температурі вище 28 градусів – 24 тонни.
Якщо порушень не виявлено, водії отримують спеціальні чеки, наявність яких дозволяє не проходити повторний контроль на маршруті слідування.
У випадку, якщо вага транспорту перевищує допустиму норму, стосовно порушників працівники Укртрансбезпеки складають адміністративні протоколи.
Наразі перевірено 30 вантажних автомобілів. У результаті вжитих заходів виявлено 5 порушень, відповідальність за які передбачено ст. 60 Закону України «Про автомобільний транспорт». Робота у цьому напрямку продовжується.
      
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1489