Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2020

У прокуратурі області відбулась нарада на якій обговорили новели законодавства - інститут кримінальних проступків та механізм їх розслідування (ФОТО)

Прокурор області  Олексій Тубелець провів спільну нараду, на якій за участі працівників прокуратури Кіровоградщини,  слідчих Нацполіції та експертів експертних установ  обговорено шляхи взаємодії  під час  досудового розслідування кримінальних проступків з урахуванням новел, які вступають в силу з 1 липня 2020 року.

Зокрема, прокурори, слідчі поліції та експерти напрацьовували шляхи взаємодії роботи  правоохоронних органів  в умовах нововедень, детально вивчали та аналізували кримінально процесуальне законодавство, яке регламентує порядок здійснення досудового розслідування проступків.
На сьогодні у провадженні слідчих територіальних органів Національної поліції області перебуває більш ніж 12 тис. кримінальних проваджень, які з 1 липня 2020 року набудуть статусу кримінальних проступків.
Довідково: З 1 липня 2020 року набирає чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень», яким запроваджується інститут кримінальних проступків та механізм їх розслідування у формі дізнання. У результаті таких змін 119 складів злочинів та 2 склади адміністративних правопорушень переходять в розряд кримінальних проступків.
 
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1497