Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2020

Прокуратура через суд домоглася створення в двох ОТГ служби у справах дітей

Кіровоградським окружним адміністративним судом задоволено позови ювенальних прокурорів Кіровоградщини та зобов’язано об’єднані територіальні громади (ОТГ) вчинити дії щодо утворення у складі виконавчих органів ради служби у справах дітей на території Катеринівської (Кропивницький район) та Великоандрусівської (Світловодський район) сільських рад.

 

Ще у  двох аналогічних позовах прокуратури наразі тривають судові слухання.
Відзначимо, питання відсутності працівника соціальної служби у складі ОТГ  викликає велику стурбованість  у ювенальних прокурорів.  Адже така ситуація створює загрозу порушення суспільних інтересів та інтересів держави у сфері охорони дитинства щодо реалізації в повному обсязі завдань та заходів державної політики з питань соціально-правового захисту дітей - мешканців громади.
Реалізація державної політики у сфері забезпечення прав дитини є безпосереднім обов’язком об’єднаної територіальної громади.  Кожна дитина, яка мешкає у громаді, має право на захист майнових і немайнових прав, який, за законом, надає об’єднана територіальна громада як  орган опіки та піклування, що має особливі повноваження виконавчих органів влади об’єднаної громади представляти та відстоювати інтереси своїх громадян.
Саме тому прокуратура у судовому порядку вимагає  від ОТГ  вирішити це питання. Робота в даному напрямі триває. На сьогодні ювенальні прокурори встановили ще два подібних факти, за якими наразі готуються відповідні позовні заяви.
 
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1578