Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2020

Прокуратура виявила чергові порушення при закупівлях за бюджетні кошти для навчальних закладів міста Кропивницького

Прокуратурою Кіровоградщини за результатами вивчення стану законності у сфері закупівель за бюджетні кошти встановлено порушення вимог закону при закупівлі газу для освітніх закладів.

 

Так, Кіровоградська місцева прокуратура звернулася до господарського суду Кіровоградської області з позовною заявою в інтересах держави в особі Управління освіти міської ради міста Кропивницького до одного з товариств про визнання недійсними 10 додаткових угод до договору постачання газу та стягнення  коштів в сумі понад 2,4 млн грн.
Ювенальний прокурор, вивчивши інформацію, розміщену на сайті «Прозоро», встановив, що за результатами проведення електронного аукціону між Управлінням освіти міської ради міста Кропивницького Кіровоградської області та Товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір про закупівлю газу. Надалі укладено ще 10 додаткових угод щодо підвищення ціни за кубометр газу, без належного обґрунтування коливання ціни на ринку. Позиція прокуратури тут однозначна -   сторони  внесли  зміни до договору шляхом укладення  додаткових  угод безпідставно, що порушує вимоги ст.36 Закону України «Про публічні закупівлі».
Тому прокуратура через суд вимагатиме визнання вказаних угод недійсними та домагатиметься повернення надлишково сплачених коштів до бюджету.
 
 Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1592