Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2020

Понад 700 тис грн збитків державі: директору Державного підприємства «Дослідне господарство «Червоний землероб» повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області повідомлено про підозру керівнику Державного підприємства «Дослідне господарство «Червоний землероб» Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України» за фактом зловживання  службовим становищем, яке  спричинило тяжкі наслідки ( ч.2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, директор  вказаного державного підприємства зловживаючи своїм службовим становищем уклала договір та додаткові угоди про реалізацію зернових культур з  суб’єктом господарювання. Однак, ціни за якими  ДП ДГ «Червоний землероб» проведено реалізацію зернової продукції, були значно  нижчі ринкових цін на озиму пшеницю та озимий ячмінь, що існували на момент здійснення господарської операції, що підтверджено висновками судово-економічної експертизи. Внаслідок реалізації зернопродукції за безпідставно заниженими цінами державне підприємство недоотримало доходу у сумі 719 тис грн, а приватне підприємство незаконно та безпідставно отримало пільгу на вартість сільськогосподарської продукції на цю ж суму.
Наразі оголошено підозру керівнику  державного підприємства «Дослідне господарство «Червоний землероб», яка своїми умисними протиправними діями вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 364 КК України, тобто зловживання службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди іншою юридичною особою.
Триває досудове розслідування, яке здійснюють слідчі слідчого управління Нацполіції в Кіровоградській області.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1570