Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2020

Реалізація державної політики у сфері забезпечення прав дитини у полі зору прокуратури

Ювенальними прокурорами органів прокуратури Кіровоградської області на захист інтересів держави у сфері охорони дитинства направлено до суду 4 позови з вимогою зобов’язати об’єднанні територіальні громади створити у складі виконавчих органів влади служби у справах дітей.

 

Так, держава на законодавчому рівні гарантує якнайкраще забезпечення інтересів дітей, здійснює захист їх прав дітей, у тому числі через діяльність відповідних, які безпосередньо забезпечують реалізацію на території відповідних рад державної політики з цих питань.
Водночас прокуратурою встановлено, що у 4 ОТГ області у складі виконавчих комітетів не утворено служб у справах дітей. Така ситуація створює загрозу порушення суспільних інтересів та інтересів держави у сфері охорони дитинства щодо реалізації в повному обсязі завдань та заходів державної політики з питань соціально-правового захисту дітей - мешканців громади.
Реалізація державної політики у сфері забезпечення прав дитини є безпосереднім обов’язком об’єднаної територіальної громади.  Кожна дитина, яка мешкає у громаді, має право на захист майнових і немайнових прав, який, за законом, надає об’єднана територіальна громада як  орган опіки та піклування, що має особливі повноваження виконавчих органів влади об’єднаної громади представляти та відстоювати інтереси своїх громадян.
Наразі, Кіровоградським окружним адміністративним судом відкрито провадження у 4 справах за позовами Кіровоградської, Олександрійської та Знам’янської місцевих прокуратур.
Робота в даному напрямі триває
 
          Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1261