Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2020

Справу обвинуваченого у спробі викрадення колишнього судді Вищого господарського суду розгляне суд

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо  колишнього керівника районного ВДАІ, який  вчинив спробу викрадення екс-судді Вищого господарського суду з метою подальшого вимагання грошових коштів з його родини.

 

Нагадаємо, за даними слідства, колишній керівник районного відділу ДАІ, з метою власного збагачення, розробив план з викрадення колишнього високопосадовця суду з метою подальшого вимагання грошових коштів з його родини. Слідство вважає, що вказана особа залучила до цього ще одного мешканця області. Разом вони вимагали у співмешканки судді - працівниці  Верховного Суду України,  300 тис дол США.
Завдяки скоординованим та професійним діям правоохоронних органів вчинення кримінального злочину було упереджено.   Зловмисника затримали після передачі коштів на території автозаправки.
Наразі  досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт щодо фігуранта справи  за  ч. 4  ст.189 ( вимагання)  Кримінального кодексу  України направлено на судовий розгляд.
У разі доведення вини  обвинуваченому  загрожує покарання  до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області      

кількість переглядів: 1203