Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2020

На Кіровоградщині затримано злочинну групу, яка використовувала безхатченків та осіб з інвалідністю для зайняття жебрацтвом

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області затримано учасників злочинної групи, які  «вербували»  малозабезпечених громадян, безхатченків та осіб з інвалідністю для зайняття  жебрацтвом в обласних центрах.

За даними слідства злочинна група у складі трьох осіб, з метою особистого збагачення, підшукували осіб, які потрапили у складні  життєві обставини – малозабезпечених громадян, безхатченків,  а також осіб з інвалідністю для подальшого зайняття ними  жебрацтвом.
Члени групи розміщували своїх «підшефних» у помешкання, і з цього моменту фактично потерпілі втрачали можливість розпоряджатися власним життям та потрапляли у повну залежність до своїх «благодійників». У потерпілих відбирали документи - паспорти,  банківські карти для виплати пенсій, телефони та цілодобово слідкували за ними.   Потерпілі  днями повинні були сидіти і в інвалідних візках на вулицях Кропивницького,  а також інших обласних центрів, просячи на лікування та  прожиття. Сума виручки з одного  жебрака в день складала  близько 1.5 тис грн.
У результаті скоординованих заходів правоохоронні органи  припинили незаконну діяльність злочинної групи. Наразі трьох учасників групи затримано. Під час обшуків у них вилучено документи потерпілих, банківські карти,  та інші речові докази протиправної діяльності.
Наразі усім трьом фігурантам справи оголошено підозру за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) КК України. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.
Триває досудове слідство.
 
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області             

кількість переглядів: 1479