Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2020

Правоохоронні органи Кіровоградщини затримали учасників злочинної групи, яких підозрюють у розбійному нападі та викраденні приватного підприємця

Завдяки злагодженій роботі прокуратури Кіровоградської області, ГУ Національної поліції в області та Управління стратегічних розслідувань викрито злочинну групу, члени якої об’єктивно підозрюються у незаконному позбавлення волі та розбійному нападу на одного з підприємців обласного центру.

За даними слідства, подія мала місце у лютому цього року у м. Кропивницький. Члени злочинної групи з метою заволодіння майном одного з підприємців міста, здійснили напад, поєднаний з насильством до потерпілого, обмежили його волю  та заволоділи грошовими коштами у сумі близько 1 мільйона доларів США, зникнувши з місця злочину.
В результаті скоординованих заходів правоохоронців встановлено осіб причетних до скоєння цього злочину та у  м. Одесі затримано двох членів злочинної групи -   уродженців м. Донецька, раніше судимих за скоєння тяжких злочинів.
В рамках кримінального провадження правоохоронними органами проведено 22 обшуки у Кіровоградській, Одеській, Дніпропетровській та Запорізькій областях. Під час обшуків за місцем проживання членів групи  виявлено та вилучено: боєприпаси, зброю, набої, транспортні засоби, а також інші речі, які мають відношення до вчинення кримінального правопорушення.
Наразі вказаним особам повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 187 (розбій вчинений в особливо великих розмірах організованою групою) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини)  КК України.
Прокуратура уже звернулася до суду з клопотанням щодо  обрання  підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
        Триває досудове розсідування. Кіровоградською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво, досудове розслідуванням у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі Нацполіції в області.
 
              Прес-служба прокуратури Кіровоградської області    

кількість переглядів: 1393