Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2020

Викрито групу осіб з числа посадових осіб Управління охорони здоров’я однієї з міських рад Кіровоградщини, які вимагали від підлеглих медичних працівників «відкати» від отриманих премій (ФОТО)

Під процесуальним керівництвом прокуратури Кіровоградської області  викрито групу осіб, до складу якої  входили посадові особи структурного підрозділу управління охорони здоров’я однієї з  міських рад, які  організували схему  з вимагання та отримання  неправомірної вигоди від підлеглих молодших медичних працівників у вигляді  «відкатів». Сума отриманої неправомірної вигоди складає 60 тис грн.

Незаконну діяльність  посадових осіб викрито  учора, 25 березня 2020 року, у результаті  спільної роботи працівників прокуратури області, Управління стратегічних розслідувань Нацполіції та слідчих СУ Нацполіції в області.
За даними слідства,  вказана група осіб  організувала схему з вимагання та отримання  неправомірної вигоди зі своїх  підлеглих за рахунок бюджетних коштів  виділених  на реформування районних медичних закладів, а також премій медичних працівників. Щомісячно вимагали від підлеглих молодших медичних працівників   частину від отриманої заробітної плати у вигляді премій, не дивлячись на те, що заробітна плата медперсоналу  і так мізерна.  
Викрили посадовців медичної сфери «на гарячому» під час отримання неправомірної вигоди у сумі 60 тис грн.
У кримінальному провадженні тривають першочергові слідчі дії та встановлюється коло осіб причетних до злочину.
Вирішується питання  повідомлення про підозру  фігурантам справи  за ч. 3  ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою)  Кримінального  кодексу України, а також клопотання щодо обрання запобіжного заходу.
Триває досудове розслідування.
 Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


кількість переглядів: 1752