Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2020

На Кіровоградщині викрито злочинну групу на вимаганні 75 тис доларів США неправомірної вигоди, за призначення на посаду керівника державного підприємства (ФОТО)

Під  процесуальним керівництвом  прокуратури Кіровоградської області викрито групу осіб, до складу якої входили  посадові особи одного з Міністерств  України, які вимагали у  жителя області неправомірну вигоду у сумі 75 тис доларів США за призначення його директором одного з державних підприємств.

Операцію з викриття було проведено сьогодні, 12 березня, за участі  працівників прокуратури Кіровоградщини, слідчих Нацполіції та співробітників Служби  Безпеки в області.
За даними слідства  група осіб вимагала неправомірну вигоду у розмірі 75 тис доларів США від мешканця області за  погодження рішення щодо призначення директором державного підприємства та 1 млн доларів США за надання можливості у подальшому здійснювати господарську діяльність  з обробітку сільськогосподарських земель цього підприємства площею 3280 га.
  Злочинну діяльність групи було організовано службовою  особою одного з Міністерств України.  
 Правоохоронними органами було викрито та затримано учасників злочинної групи при передачі частини грошових коштів  -   20 тис доларів США.
 Наразі усіх чотирьох  фігурантів справи затримано. Готується повідомлення про підозру  за ч. 3 ст. 368 КК України та клопотання щодо обрання запобіжного заходу.
На даний час  у кримінальному провадженні тривають першочергові слідчі дії.
 
           Прес-служба прокуратури Кіровоградської області      

кількість переглядів: 1805