Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2020

У прокуратурі Кіровоградщини відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів (ФОТО)

У четвер, 20 лютого 2020 року, прокурор Кіровоградської області Олексій Тубелець провів координаційну нараду керівників правоохоронних органів області, на якій обговорили стан запобігання та протидії злочинності в області у сучасних умовах.

На нараду були запрошені голова Кіровоградської обласної  державної адміністрації Андрій Балонь, начальник ГУНП в області Роман Козьяков, начальник УСБУ в області Олексій Петров, в. о начальника ГУ ДФС в області Дмитро Афонін, в. о начальника ГУ ДПС в області  Сергій Тертичний, військовий прокурор та військовий комісар, а також  керівники управлінь та відділів прокуратури області, Нацполіції в області, фіскальної служби, керівники місцевих прокуратур та  начальники територіальних органів поліції в області.
       Прокурор області Олексій Тубелець, відкриваючи нараду, зазначив, що спільними зусиллями усіх служб та відомств досягнуто  позитивних результатів. Зокрема, забезпечено зниження рівня злочинності в регіоні, у тому числі особливо тяжких та тяжких злочинів, а також за окремими їх видами, а саме: очевидних умисних вбивств, крадіжок, розбоїв та грабежів, незаконних заволодінь транспортними засобами і інших. Знизилась підліткова злочинність та зменшилось число злочинів, вчинених групою осіб, а також особами, які раніше їх вчиняли. Зросла результативність роботи щодо виявлення злочинів у сфері господарської діяльності, у тому числі вчинених в бюджетній сфері. Правоохоронними органами області наприкінці минулого року забезпечено належну організацію роботи у протидії нелегальній діяльності автозаправних станцій та незаконному гральному бізнесу.  
      «Разом з тим, криміногенна ситуація ще є досить складною та вимагає зусиль до покращення становища. Цього можна досягнути завдяки підвищенню активності як роботи оперативних підрозділів поліції, так і посиленню відомчого прокурорського нагляду у ході досудового розслідування», - зосередив увагу учасників наради Олексій Тубелець.
       Керівник обласного відомства наголосив, що особливо важливо посилити роботу щодо вирішення пріоритетних для регіону проблем, серед яких - протидія незаконному обігу підакцизних товарів (спирт, тютюнові вироби та паливно-мастильні матеріали), земельна сфера, незаконна вирубка лісу, виявлення злочинів з ознаками корупції, особливо серед посадовців вищої ланки.
       Зусилля всіх правоохоронних органів потребує захист майнових прав громадян та інтересів держави, розшук майна підозрюваних та його арешту з метою забезпечення відшкодування збитків.
        Підсумовуючи роботу наради, прокурор області підкреслив, що завдання, які стоять перед правоохоронними органами поточного року – непрості, але їх вирішення має надзвичайно важливе значення для громади.
        За підсумками заходу, з урахуванням пропозицій учасників наради, визначено спільні скоординовані заходи, спрямовані на зміцнення законності та протидію злочинності на Кіровоградщині.
    
             Прес-служба прокуратури Кіровоградської області             

кількість переглядів: 1559